Expoziție interactivă – de la scrierea cuneiformă la Biblia electronică

983633_735098719855673_1995168197_n

În perioada 7-11 aprilie 2014, Societatea Misionară și de Caritate PACEA din Șelimbăr, organizează la Forumul German din Sibiu – Sala Oglinzilor, expoziţia cu tema „De la scrierea cuneiformă la Biblia electronică”. Această expoziţie supusă atenției publicului sibian, a fost prezentată cu succes în multe oraşe ale Uniunii Europene. Ea a fost tradusă în limba română şi adaptată pentru săptămâna „Școala altfel”, aşa încât toţi sibienii interesaţi, cu vârste cuprinse între 8 și 99 de ani, să poată beneficia de avantajele acestei expoziţii. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 11 aprilie, la ora 9.00, în Sala Oglinzilor de la Forumul German.

Sibienii sunt însoțiți în acestă călătorie în timp de tineri voluntari, care vor prezenta informaţii cu referire la dezvoltarea scrisului de la scrierea cuneiformă și invenţia tiparului până la programele moderne pe calculator, toate legate de cea mai răspândită carte din lume – Biblia. Prezentările sunt făcute în funcţie de vârsta grupului.

Deasemenea, publicul poate viziona o serie de curiozităţi. Între exponatele inedite se numără: Biblia rezistentă la apă, cea mai mică Biblie din lume citită la microscop, Biblia cu glonte, Biblia pentru nevăzători etc. Fiecare vizitator are posibilitatea de a-şi tipări ca souvenir un text cu primul tipar din lume – tiparul lui Gutenberg şi să-l ia acasă ca amintire.

Pe parcursul expoziției sibienii sunt invitați să participe la prelegeri pe diverse teme, susținute de invitați de prestigiu din țară, legate de tematica expoziţiei după următorul program:

 

Marți, 8 aprilie, ora 19:30 – Începuturile popularizării Bibliei în evul mediu

Prof. (em) dr. Hans Klein

Miercuri,  9 aprilie, ora 19:30 – Cum a venit Biblia la noi

Lect.univ. dr. Ciprian Toroczkai – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”

Joi, 10 aprilie,  ora 19:30 – Autenticitatea Bibliei – Sulurile de la Qumran

Conf. univ. dr. Emil Bartoș – Facultatea de Teologie Baptistă București

 

La concursul „Cea mai veche Biblie din oraş” sunt invitați să participe toţi sibienii. Cea mai veche Biblie indiferent de limbă, va fi evaluată de un juriu până joi la ora 20:00. Premierea va avea loc în aceeaşi seară, la ora 20.30, după prelegere.  Câştigătorul va intra în posesia unei Biblii premium cu marginile aurite şi copertă din piele.

INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s