5 martie 2010: Ziua mondială de rugăciune a femeilor pentru Camerun

Femeile creştine din întreaga lume invită la rugăciune cu ocazia zilei mondiale de rugăciune. În centrul atenţiei în acest an: Camerun. Pentru pace, pentru buna înţelegere între oameni, pentru un viitor mai bun pentru copiii din toată lumea, se roagă creştini din peste 170 de ţări, adunându-se în localităţile lor la slujbe de rugăciune.

În 2010 Ziua Mondială de Rugăciune se celebrează pe data de 5 martie.

Un grup de femei creştine din Camerun a redactat textele pentru Ziua Mondială de Rugăciune (ZMR) 2010 cu tema „Toată suflarea să laude pe Domnul” şi a trimis textul în toate ţările participante la ziua mondială de rugăciune.
Camerun este o ţară „tipic africană”, numită şi „Africa în miniatură” pentru că prezintă elemente geografice, climatice şi culturale specifice mai multor zone din Africa.
Femeile din Camerun ne chemă să-L lăudăm pe Dumnezeu în orice zi şi în orice situaţie. În Camerun oamenii Îl laudă pe Dumnezeu mai ales în momentele dificile din viaţa lor. Aceasta pentru că ei consideră că viaţa este cel mai de seamă dar primit de la Dumnezeu. Atâta vreme cât există suflare, există şi speranţă.

În România, ZMR este sărbătorită de 40 de ani în peste 200 de localităţi, fiind organizată de  asociaţiile de femei ale Bisericilor şi de comitetele locale pentru ZMR.

Textul slujbei religioase „Toată suflarea să laude pe Domnul” poate fi descărcat aici. (PDF).

Sursa: www.ecum.ro

Update: Cu această ocazie, la Sibiu va fi organizată o întâlnire specială de rugăciune la Biserica Evanghelică, începând cu ora 17:00. Detalii pe www.weltgebetstag.de (site în limba germană).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s