Biserica Sfanta Treime – 40 de zile in post si rugaciune

Biserica Penticostală Sfânta Treime din Sibiu, cu sediul în strada Lupeni Nr. 53 a început de luni 1 februarie 40 de zile speciale dedicate postului şi rugăciunii în vederea creşterii spirituale a bisericii. În acest sens au loc întâlniri zilnice de rugăciune începând cu ora 18:00. Este binevenit oricine iubeşte rugăciunea şi doreşte revigorare spirituală.

Precizăm că în această perioadă vor avea loc întâlniri prelungite de rugăciune şi evanghelizări. Invitaţii , orele şi zilele de desfăşurare vor fi anunţate din timp. Biserica Sfânta Treime vă doreşte prosperitate spirituală!

Rugăciunea îl eliberează pe om, îl degajă de natura exterioară şi de sine însuşi. În acest fel, ea ţine sufletul deschis către Dumnezeu ca Persoană. Cel ce nu se roagă rămâne rob, închis în mecanismul complex al naturii exterioare şi al înclinaţiilor patimilor sale, care îl domină pe om mai mult decât o face natura. Rugăciunea asigură libertatea. (Dumitru Stăniloae)

Advertisements

23 thoughts on “Biserica Sfanta Treime – 40 de zile in post si rugaciune

 1. Pingback: Parerea NOASTRA despre POST si RUGACIUNE « Priveste In Sus …

 2. DUMITRU STĂNILOAE
  “Euharistia este misterul prezenţei celei mai depline şi a lucrării celei mai eficace a lui Iisus Hristos în biserică şi prin ea în lume. El este prezent în Euharistie cu trupul Său luat din Fecioara Maria, răstignit pe cruce, înviat, înălţat la cer şi tronind la dreapta Tatălui. El este prezent cu Trupul şi cu Sîngele Său sub chipul pîinii şi vinului, consacrate şi prefăcute în acest Trup şi Sînge în timpul sfintei Liturghii. Prin aceasta El operează extinderea mîntuirii, a cărei sursă s-a făcut prin faptul că a luat trup ca al nostru, a întipărit în el dispoziţia jertfei supreme pe care a suportat-o spre lauda Tatălui, viaţa inalterabilă a învierii, slava unei umanităţi înălţate care şade de-a dreapta Tatălui şi cu care are să vină din nou să judece viii şi morţii, spre viaţa sau osînda veşnică.”

  “Teologia Euharistiei” – revista “Ortodoxia” nr.3/1969

  Bineînţeles că este vorba despre sfânta liturghie a Bisericii Ortodoxe şi despre jertfa euharistică adusă în acest context !!!

 3. Ceea ce vroiam sa spun este si ca Dumitru Staniloae apartine traditiei ortodoxe, iar respectiva adunare de penticostali, pentru ca biserica nu este si nici nu se poate numi, ar trebui sa se fereasca sa foloseasca drept argumente citate din lucrarile unui preot si teolog ortodox care nu era de acord cu ceea ce fac ei acolo. Ei cu adunarea lor sa isi vada de adunarile lor si daca tot se prefac ca il citesc pe Staniloae, sa faca bine cel putin sa il citeasca pana la capat, iar nu sa prezinte cateva cuvinte, in mod trunchiat, si fara a se specifica traditia careia parintele Staniloae ii apartine si pentru care si-a oferit atat preotia cat si teologia !!!

  I.CH.T.Y.S.

  • Ti se pare o problema faptul ca penticostali fiind au apreciat cuvintele preotului ortodox Dumitru Staniloaie despre rugaciune si le-au folosit ?
   E vreun pacat sa apreciezi un om in acele domenii in care esti deacord cu el, chiar daca in altele ai pareri diferite ?

   Ecumenismul este ceva, dar aprecierea unui om pentru ceea ce gandeste intr-un anumit domeniu este altceva. Mai inainte de a fi ortodoxi sau penticostali sau … trebuie sa FIM OAMENI.

   • Sa inteleg ca voi apreciati doar ceea ce va convine? Dar cu citatul de mai sus despre euharistie de ce nu sunteti de acord? Vi se pare cumva ca este impotriva adevarului?? Sau va deranjeaza prea tare adevarul, si asta tocmai pentru ca sunteti in afara Lui?

    Parintele Staniloae nu a fost niciodata de acord cu ce fac adunaturile acelea de penticostali, asa ca nu il faceti partas la ceea ce el niciodata nu s-a facut partas !!! S-a nascut ortodox, a trait ortodox, si a trecut ortodox la cele vesnice, iar ortodocsii nu au comuniune cu adunaturile de penticostali, decat doar in situatia in care Dumnezeu ii va fi lepadat iar ei isi vor fi pierdut mintile !!!

    Parintele Staniloae a facut parte din miscarea neopatristica ortodoxa, iar voi nu aveti nici un drept sa va folositi de cuvintele sale, pentru ca nu aveti comuniune cu noi. Degeaba incercati sa va folositi de cuvintele parintelui, ca nu va faceti mai convingatoare inselarile voastre sectante. Degeaba incercati sa va folositi de prestigiul sau, de teologia sa, de imaginea lui, ca nu va veti putea cosmetiza inselarea voastra sectanta, care poate fi vazuta de aceia care au ochi sa vada !!!

    I.CH.T.Y.S.

 4. @ivo_faith … decat niste vorbe aruncate (dintre care unele cu scopul de a jigni) prefer o discutie argumentata cu versete din Scriptura si daca e posibil fata in fata.
  Automatisme de astea despre sectari si superioritatea ortodoxismului am auzit destule… si parca le scoateti pe banda rulanta. Ar fi multe de zis … dar mai bine tac.

  Poate ca au gresit, fratii mei penticostali, ca au folosit acel citat, dar numai un om cu chef de cearta poate sa foloseasca asta ca un repros impotriva unei biserici.

  Ceea ce stiu este ca nu RELIGIA, nu o numita BISERICA, nu niste PREOTI, ne vor duce in rai, ci CREDINTA PERSONALA IN ISUS.

  O intrebare simpla am: Este mai bun un ortodox care traieste in curvie, decat un penticostal care s-a ferit intreaga lui viata de imoralitate?

  Sunt deschis sa mai vorbim … de preferinta cu Biblia in fatza si fara ecran intre noi.

  • Cred ca faci o mare confuzie, si anume acela care traieste in curvie sau in alte patimi si pacate nu este ortodox, acela este un pagan si un lepadat de Sfanta Biserica; daca va fi facut parte din Biserica Ortodoxa atunci nu va mai face pana cand nu se va pocai de nelegiuirile sale, iar ortodox nu se poate numi decat acela care este in comuniune de doctrina si euharistica cu ortodocsii din Biserica Ortodoxa. Restul nu sunt ortodocsi si nu au ratiune pentru a folosi acest nume atunci cand vine vorba despre ei.
   [editat]

   • ivo_faith tempereaza-ti vocabularul … chiar nu am chef sa iti editez toate comentariile. Atata timp cat jignesti nu dai dovada ca esti urmas al lui Hristos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s