Calendarul de Studiu Biblic si Rugăciune 2010

calendarstudiua4foi.jpgAplicând modelul primilor creştini care după Coborârea Duhului Sfânt, „stăruiau în învăţătura apostolilor, în legatura frăţească , în frângerea pâinii şi în rugăciuni” pentru anul 2010 vă propunem o nouă tematică pentru Calendarul de Studiu Biblic şi Calendarul de Rugăciune, promovat de Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România.

1. Calendarul de studiu Biblic
va avea tema „Biserica Biruitoare” şi cuprinde cinzecisidoua de subiecte spirituale, care vor include zece metafore ale bisericii, şapte exempe  de biserici după modelul celor prezentate în cartea Apocalipsa şi treizecisicinci de subiecte ce cuprind un studiu al căţii Faptele Apostolilor, capitol după capitol, privind Exemplul Bisericii Primare. În cadrul acestor treizecisicinci de subiecte sunt incluse temele: Anticiparea slujirii Bisericii, Naşterea Bisericii, Problemele Bisericii, Slujitorii Bisericii, Slujirile Bisericii, Strategia misionară a Bisericii şi Mărturia  Bisericii.

calendarstudiuperetea2.jpgPe lîngă subiectele şi textele biblice duminicale, acest calendar include şi un program de citire a bibliei într-un singur an. Pentru anul 2010 citirea bibliei va fi în ordine cronologica, iar capitolele ce urmează a fi citite sunt menţionate zilnic.

Propunem aceste subiecte deoarece în acest timp de libertate şi globalizare, Biserica este în pericol de a-şi pierde identitatea şi a-şi neglija misiunea care i-a fost încredinţată. De aceia, prin acest studiu dorim să promovăm o eclesiologie biblică şi să motivăm fiecare biserică din cadrul Uniunii care va adopta acest studiu, să cunoască şi să aplice modelul Bisericii Primare.

calendarstudiubiblie2010.jpgPentru aceste lecţii biblice vom oferi cu o lună în avans o scurta explicaţie în format electronic, care va fi postată pe pagina de web: http://www.misiune.ro, sau transmisă prin e-mail tuturor celor ce vor fi cuprinşi în baza nostra de date.

2. Calendarul de Rugăciune pentru anul 2010 va avea titlul „Restaurează relaţiile rupte”. Ca motivaţie spirituală pentru rugăciune, acest calendar cuprinde cinzecisidoua de teme de rugăciune privind relaţiile pe care trebuie să le dezvolte cel credincios. Aceste teme sunt organizate pe domenii, iar fiecare motivaţie spirituală este însoţită de un îndemn clar pentru rugăciune şi cel puţin un verset biblic care îl explică.

calendarrugaciunebrosura2010.jpgPentru rugăciunea de mijlocire pentru misiunea internă, Calendarul de Rugăciune  prezintă cinzecisidouă de oraşe şi localităţi cu peste 4.500 de locuitori fără prezenţă evanghelică  de pe tot cuprinsul ţării. După o prezentare succintă a localităţii respective, în Calendarul de Rugăciune sunt oferite şi trei motive de rugăciune pentru acea localitate.

Pentru rugăciunea de mijlocire pentru misiunea trans-culturală, Calendarul de Rugăciune prezintă cinzecisidoua de grupuri etnice neevanghelizate. După o scurtă prezentare a celor mai importante informaţii ce definesc grupul menţionat, sunt prezentate  3-4 motive concrete de rugăciune.

Pentru rugăciunea pentru probleme locale, sunt rezervate patru spaţii libere, unde pot fi trecute motivele de rugăciune ale bisericii locale, sau ale fiecărei persoane care foloseşte acest ghid de rugăciune.

calendarrugaciunecd2010.jpg

Pentru propuneri întrebări sau comentarii folositi email simb(at)misiune.ro iar pentru comenzi: uniuneabaptista(at)gmail.com, crestinul.azi(at)gmail.com

Pastor Dan Boingeanu

Preluat de pe www.misiune.ro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s