Binecuvantari din TPMedias

Pana aici Domnul ne-a ajutat! Inca un an de slujire pe campul de misiune s-a incheiat! Ne uitam in urma si incercam sa evaluam ceea ce a fost bun, mai putin bun si ceea ce trebuie sa imbunatatim, chiar sa schimbam.

Multumirile noastre se indreapta spre Dumnezeu in primul rand, pentru toate inimile care au fost atinse de Cuvantul Lui, prin lucrarea pe care ne-a incredintat-o, pentru toate vietile care au fost incurajate sa traiasca cu scop si pentru El, pentru toti cei care au luat decizii importante pentru El, in urma mesajului lucrarii noastre. Multumim de asemenea, dumneavoastra, frati pastori, frati si surori din diferite biserici din tara, colegi de breasla din alte organizatii misionare din Romania.

Multumim pentru incurajari, rugaciuni, colaborare si sprijin financiar in diferite ocazii. Suntem constienti ca nici o misiune transculturala , nici o conferinta, nici o implicare in bisericile locale, nici o scoala de pregatire pentru misiune, nu am fi putut sa o realizam fara sprijinul dumneavoastra, in vreun fel sau altul.

Va dorim din tot sufletul un an binecuvantat si roditor pentru Imparatia Celui pe care Il slujim impreuna! Craciun binecuvantat si La multi Ani!

Activitati 2009 :

Scoala Internationala de Ucenicie

– s-a desfasurat in perioada 2 martie – 2 august 2009

Scopul scolii a fost sa provocam studentii sa ia initiativa in a conduce misiuni. Astfel, ei au fost lideri de misiuni si s-au implicat ca si personal in Scoala de Misiune de Vara din Cahul, Republica Moldova sau in mini Scoala Internationala de Ucenicie din Oltenia. Am avut studenti extraordinari care au fost gata sa-si asume responsabilitatea si provocarea de a conduce.

Doua dintre fetele care au ramas sa lucreze cu noi, Camelia Bote si Laura Farcas au primit chemarea din partea lui Dumnezeu sa lucreze in Kenia in orfelinatul unde am facut misiune. Ele vor pleca acolo in ianuarie 2010 pentru 6 luni.


SCOALA DE INTERPRETARE A BIBLIEI

Din 27 septembrie -18 decembrie 2009 am desfasurat a 9-a editie a Scolii de Interpretare a Bibliei (SIB).

Cei 8 studenti romani au studiat pentru 2 luni de zile in cadrul Fundatiei „Tineri Pentru Misiune” din Medias, apoi si-au mutat sala de clasa in Egipt, Alexandria.

Misionarii din Alexandria isi doresc sa deschida o scoala biblica pentru crestinii egipteni si studentii nostri au fost prima promotie a Scolii de Interpretare a Bibliei.

Studierea Cuvantului in mod inductiv, a adus o noua lumina asupra caracterului lui Dumnezeu, a Cuvantului, a chemarii Lui pentru viata lor si o perspectiva mai larga asupra vietii!

Agentia Misionara TimoTeams – Din Romania spre alte naţiuni!!!

In acest an am decis să ne focalizam şi să ne dedicăm pe termen lung pentru următoarele 7 locaţii de misiune: India, Asia, Orientul Mijlociu, Kenia, Serbia, Republica Moldova, Oltenia. Am adoptat aceste 7 locaţii pentru o perioada de 5 ani in care dorim sa ne rugam si sa sprijinim lucrarile de acolo.

Ne propunem să organizam misiuni pe termen scurt în toate aceste locaţii şi să începem o colaborare cu persoanele de contact pe care le cunoastem atat pastori, cat si misionari locali.

India

De cativa ani ne implicam in India, un camp imens de misiune cu peste un miliard de locuitori, zeci de limbi, sute de grupuri etnice neatinse de Evanghelie.

Anul acesta am sustinut lucrarea din India prin misiune, rugaciune, incurajari si financiar prin 2 colecte. Pana acum am trimis cateva echipe pe termen scurt in nord si nord-vestul Indiei, iar in luna mai 2009 o echipa de studenti de la Scoala Internationala de Ucenicie a avut posibilitatea sa slujeasca celor de acolo.

Serbia

Este tara in care am trimis echipe pe termen scurt de mai multe ori incepand cu anul 1996.

Anul acesta dupa mini Scoala Internationala de Ucenicie pe care am organizat-o in Draganesti-Olt, am trimis o echipa in Vrsac, o alta echipa a plecat dupa Festivalul ProMisiune in Uzice, iar in octombrie o echipa de 8 persoane a mers in misiune atat in Uzice, cat si in Vrsac.

Scopul misiunii in Serbia a fost de a cerceta locul, de a intelege nevoile de acolo, de a incuraja misionarii locali, iar specificul lucrarii de misiune a fost organizarea de marsuri de rugaciune, lucrarea pentru copii, implicare intr-un orfelinat si evanghelizare 1 la 1.

DRAGANESTI-OLT

Si in aceasta locatie am trimis mai multe echipe pe termen scurt.

Acestea s-au implicat in lucrarea copiilor si tinerilor, evanghelizare pe strada, marsuri de rugaciune.

Este o foame mare după Dumnezeu în aceste zone. Ca şi primi paşi, în vara aceasta am organizat o Scoala de Misiune in Draganesti-Olt. La aceasta scoala am avut 6 studenti in care Dumnezeu a facut multe schimbari.

Republica Moldova

Implicarea noastra ca si Tineri pentru Misiune Medias in Moldova a inceput din 2004. Periodic am trimis echipe de misiune pe termen scurt in com. Branza si orasul Cahul. In decembrie 2008 am organizat prima conferinta de misiune pentru tineri. In vara aceasta am organizat Scoala de Misiune de Vara, iar in 14 noiembrie 2009 am organizat in Cahul, o conferinta de misiune pentru tinerii din sudul Republicii Moldova.

Orientul Mijlociu*

Suntem intr-o colaborare cu cei care au pus bazele lucrarii TimoTeams in Medias. In luna noiembrie o echipa de studenti ai Scolii de Interpretare a Bibliei a mers in misiune acolo, implicandu-se in proiectele locale.

Ne rugam pentru 1 persoana care doreste sa se implice in Egipt si sa invete limba araba, sa inteleaga cultura si specificul evanghelizarii in contextul musulman.

Kenia

In luna mai 2009 o echipa de studenti ai Scolii Internationale de Ucenicie a mers in misiune in Kenia si s-au implicat in lucrarea pentru copiii din orfelinatul Salem, marsuri de rugaciune, evanghelizare pe strada, vizite in ghetouri (slums), oferirea de alimente, medicamente, Biblii, munca practica, predarea in liceul Salem al seminarului Jump Start si seminarii despre Sida.

Adin, tanar misionar de la Tineri Pentru Misiune Medias, a fost pentru 6 luni in Kenia. S-a implicat in diverse lucrari in orfelinatul Salem, de asemenea a ajutat la construirea unui orfelinat in cadrul Tineri Pentru Misiune Nairobi si are viziunea de a se implica pe un termen mai lung in aceasta tara.

Asia*

Ca si lucrare colaboram cu mai multi misionari pe care ii sustinem pe termen lung, incurajandu-i si mijlocind pentru ei.

Ne propunem sa trimitem echipe pe termen scurt si ne rugam pentru 2 persoane care sa plece acolo pentru 2 ani, sa studieze limba, sa inteleaga cultura si sa lucreze cu grupe de musulmani.

Valea Viilor

O comuna cu 1400 de locuitori, iar singura biserica evanghelica este cea penticostala care si-a inceput lucrarea in urma cu 10 ani. Totusi acum nu are decat 18 membri.

Din partea bazei noastre, Cristina se ocupa de copii si este o incurajare pentru femeile din biserica, Adi are o inima mare pentru evanghelizarea celor din sat, iar Ema ajuta foarte mult lucrarea in special prin cantarile si marturiile ei.

Scopul lucrarii este de a ajuta biserica locala sa creasca numeric, dar si fiecare membru sa creasca in relatia cu Dumnezeu. Astfel in Valea Viilor sa fie tot mai puternica Imparatia lui Dumnezeu.

Agarbiciu

Am inceput prin a colabora cu Biserica din aceasta localitate inca din luna ianuarie 2009. Eram in fiecare duminica acolo, fiind parte la programele biserici.

Ne dorim si inceperea unui program de evanghelizare cu tinerii din aceasta localitate, program ce va include atat scoala din sat, cat si Centrul de plasament (orfelinatul) din localitate.

Cu orfelinatul din localitate am incheiat un parteneriat prin care ne-am angajat ca de doua ori in luna (sambata) sa avem un timp de 2-3 ore in care sa ne implicam in viata copiilor . Ne dorim, in masura in care avem permisiunea, sa implementam in mintea copiilor ca au o sansa in viata, si nu sunt epave ale societatii, dar va trebui sa lupte pentru aceasta si totodata sa le vestim pe Isus. Vrem sa continuam in aceasta directie.

Multumim inca o data pentru sustinerea dumneavoastra!

Va dorim…. Sarbatori Fericite !!!

Echipa TPM Medias

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s