Biserica noua

Ştiam că echipa de redactori a ziarului Sibiu100% conţine cel puţin un creştin evanghelic şi totuşi, nu mică mi-a fost mirarea să citesc la pagina 12 despre o nouă biserică care se deschide în zona Sibiului şi care cu siguranţă nu este una tradiţională :D.

Centrul Creştin „Templul Închinării” îşi deschide sâmbătă, 14 noiembrie, porţile. Ceremonia va avea loc la ora 11 şi va cuprinde muzică religioasă contemporană, urmat de mesaje de salut ale unor pastori din Grecia, Olanda, Anglia. Deschiderea Bisericii va fi oficiată de pastorul Bisericii Huddersfield Christian Fellowship din Anglia, Colin Cooper, preşedinte al MFE – Ministers Fellowship Europe, organizaţie din care face parte şi Centrul Creştin „Templul Închinării”.

templul-inchinarii

Completări :

 • “muzică religioasă contemporană” = laudă şi închinare, susţinut de formaţia Zao Thusia,pe care îi puteţi vedea pe YouTube;
 • la întrebarea CINE SUNTEM NOI?, cei de la Centrul Creştin „Templul Închinării” răspund astfel: “Suntem simpli creştini, care îl iubesc pe Dumnezeu şi care vor să-I slujească.”;
 • întrebarea CE DORIM? primeşte răspunsul: “Dorim ca Evanghelia să ajungă în casa fiecărui sibian. O Evanghelie pură, aşa cum a lăsat-o Dumnezeu, lipsită de orice artificii, de dogme sau norme religioase.”;
 • nu am găsit de mărturisirea de credinţă a “Ministers Fellowship Europe”, deci răspunsurile voastre pot aduce detalii sublimentare, dacă cunoaşteţi detalii;
 • ce nu pricep este de ce autorul blogului templulinchinarii.blogspot.com, preferă muzica formaţiilor Roxette, Bad Boys Blue, Modern Talking, BUG Mafia, 3 Sud Est 😐 (sau poate şi-a schimbat preferinţele din august 2007, dar a uitat să modifice profilul). Rămâne o enigmă …

Informaţii de pe www.templulinchinarii.ro şi templulinchinarii.blogspot.com

UPDATE 10.11 – ora 23: Autorul blogului şi-a modificat profilul şi declară că “şi-a schimbat de mult preferintele, dar nu le-a facut publice”.

Advertisements

5 thoughts on “Biserica noua

 1. Din nefericire nu am găsit nicăieri în articolul de mai sus vreo menționare sau vreun indiciu că ar fi o biserică în care Cuvântul lui Dumnezeu să aibă proeminență și întâietate. Ce păcat că apar și în zona Sibiului adunări care se pretind biserici, dar care uită că definiția bisericii conform cu 1 Tim. 3:16 este „stâlpul și temelia adevărului”, adică zidite pe Cuvântul care nu va trece.
  Îi prevăd un viitor în care va reuși să strângă curioși, dar nu-i va forma pe participanți în adevărați ucenici ai lui Cristos.

  • Articolul se dorea a fi doar de informare si faptul ca nu am gasit nicaieri o marturisire de credinta CLARA … din punctul meu de vedere a lasat loc de discutii. Totusi nu vreau sa judec ce nu cunosc si de aceea … astept ca unii care cunosc situatia sa vina cu completari. @DaniS, multumim de raspuns.

 2. Dragi prieteni,

  Daca doriti sa aflati mai multe despre Centrul Crestin “Templul Inchinari”, sunteti bineveniti sa ne vizitati, vinerea de la 18 sau duminica de la 10 sau 18 unde putem discuta face to face despre ceea ce credem.
  Veti fi placut surprinsi sa descoperiti respectul si intaietatea pe care o acordam Cuvantului lui Dumnezeu, dar fara dogme sau din perspectiva vreunui cult.
  Vom posta si pe site-ul http://www.templulinchinarii.ro, marturisirea de credinta.

  va multumim

  Fiti binecuvantati

  Marius

 3. Marturisirea de credinta a bisericii noastre a fost publicata in buletinul distribuit la inaugurare si va aparea pe site-ul nostru oficial. Articolul pe care l-am publicat, anuntul privind deschiderea bisericii nu putea cuprinde foarte multe detalii (poate vei spune ca acesta nu este un detaliu, si asa este) sau explicatii complexe. In plus, tinta noastra sunt oamenii nepocaiti si nu cei pocaiti. Apoi, sincera sa fiu nu imi place limbajul de lemn al “crestinilor” pentru ca daca dorim sa facem evanghelizare printre cei pentru care Dumnezeu nu inseamna mare lucru, trebuie sa o facem intr-un mod accesibil, pe intalesul tuturor. Sunt multi care doresc sa para “culti” si te “ingroapa” intr-un limbaj teologic din care nu pricepi nimic. Pentru ca asa “da bine”. Noi am vrut ca anuntul sa fie inteles de cat mai multi oameni.
  Apoi despre profilul meu si muzica preferata. Intr-adevar eu am devenit crestina abia la inceputul anului trecut iar in momentul in care am creat blogul despre templul inchinarii a fost salvat automat profilul meu de pe blogul peronal mai vechi. Dar sa stii ca nu doresc sa fiu ipocrita si sa ma dau drept genul de crestin care nu mai vede nimic in jur. Ascult si acum cu placere Roxette si Modern Talking, chiar daca intre timp am descoperit Delirious si alte formatii de muzica crestine care imi plac mult mai mult. Intr-adevar BUG Mafia nu este o formatie pe care sa o agreez (de fapt ce apreciam la ei era felul in care prezentau realitatea din Bucuresti care crede-ma ca asa este…).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s