Cuvant inainte

Am auzit o intamplare reala din istoria eroilor credintei si doresc sa o redau aici exact cum am primit-o si eu.

Spre sfarsitul anilor 1700, doi tineri moravieni au auzit despre o insula din Indiile Occidentale, unde un proprietar ateu britanic avea intre doua si trei mii de sclavi. Proprietarul acesta a spus: “Pe insula mea nu va sta niciodata vreun predicator sau preot. Daca e naufragiat, il vom tine separat intr-o casa pana ce va trebui sa plece, dar niciodata nu va vorbi vreunuia dintre noi despre Dumnezeu. M-am saturat de toata absurditatea asta”. Trei mii de sclavi din junglele Africii au fost adusi pe o insula in Atlantic, unde trebuiau sa traiasca si sa moara fara a auzi de Christos.

Acesti tineri, care aveau putin peste 20 de ani, multi dintre noi le suntem apropiati ca si varsta, au auzit de starea lor nenorocita. Si-au vandut trupurile acestui colonist britanic, pentru pretul standard care se da pe un sclav de sex masculin si au folosit banii primiti pe vanzarea lor pentru a cumpara trecerea in Indiile Occidentale, Acest colonist ateu mizerabil nici macar nu ii transporta. Moravienii din Herrenhut au venit sa-i vada pe acesti doi tineri plecand, care urmau sa nu se mai intoarca vreodata, intrucat se vandusera unei vieti intregi de sclavie. Ca membrii ai comunitatii de sclavi, aveau sa poarte marturie – in calitate de crestini – dragostei lui Dumnezeu.

Familiile lor erau indurerate si plangeau. In timp ce vaporul era purtat de maree si se departa tot mai mult, se intrebau: “Este inteleapta jertfa lor extrema? Este necesara? ” Cei doi tineri au observat distanta ce se marea. S-au prins de brate, si-au ridicat mainile si au strigat peste departarea mereu crescanda:

–  FIE CA MIELUL CARE A FOST INJUGHIAT SA PRIMEASCA RASPLATA SUFERINTELOR SALE !

Aceasta a devenit chemarea misiunilor moraviene.  Si acesta este unicul nostru scop si motiv pentru care existam… pentru ca Mielul care a fost junghiat sa primeasca rasplata suferintelor Sale. Scopul tuturor lucrurilor, inclusiv al acestui nou blog care intra in familia blogurilor evanghelice, este Gloria lui Dumnezeu

Amin

Advertisements

3 thoughts on “Cuvant inainte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s